06 265 169 22 info@babsinksaloon.nl

Wil je meer weten over mij en hoe ik jouw kan helpen? Of heb je een vraag? Neem gerust contact op. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord

06 265 169 22

info@babsinksaloon.nl

Hoi, mijn naam is Babs en ik ben geboren met een kwast in mijn hand. Ik tekende, schilderde en schetste er op los: niet alleen op papier, maar complete meubels en muren werden door mij gerestyled. Na jaren lang les te hebben gehad van een bijzondere kunstenares wilde ik mijn techniek uitbreiden en leerde fotorealistische olie schilderijen te maken. Toen mijn dochter, destijds 14 jaar, een kleine herdenkingstattoo wilde, konden we geen tattoo artiest vinden die deze bij haar wilde zetten: ze was te jong. En dat is maar goed ook, want zo rolde ik in de wereld van de tatoeage: een techniek die ik nog niet kende.

Ik droomde ervan dat ik make-up durfde te tatoeëren: iets wat heel zichtbaar is! Ook dit kwam op mijn pad, en ik genoot ervan om vrouwen weer blij te maken met een mooi opgemaakt gezicht. Van hieruit ben ik met de ontwikkelingen meegegaan. In Amerika ben ik de techniek van Microblading en semi-permanente make-up verder gaan leren en in 2016 mijn eigen salon begonnen: “de Saloon.” En dit is wat ik doe: vrouwen blij maken door hun wenkbrauwen, lippen en ogen  uitdrukking te geven en ze weer te laten stralen.

Wil je meer weten over mij en hoe ik jouw kan helpen? Of heb je een vraag? Neem gerust contact op. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Groetjes Babs

Modegrillen

3D microblading is toch wel één van de beste uitvinding op het gebied van  schoonheid  in de afgelopen 100 jaar. Het helpt zowel mannen als vrouwen op allerlei verschilende gebieden om voor de dag te komen zoals jze zelf willen. De nieuwste uitvindingen op dit gebied volgen elkaar de afgelopen jaren in razend tempo op, en het punt van perfecte imitatie is inmiddels echt wel bereikt. Helaas is het punt van doorontwikkeling op dit gebied nog niet bereikt en zien we een modebeeld ontstaan die niets meer met echtheid te maken heeft, maar meer met modegrillen. Een welbekend voorbeeld hierbij zijn de wenkbrauwen. Was eerst het hoogs haalbare een perfecte hairstroke te verkrijgen met zeer inovatieve mesjes en haarfijne inkten die messcherp in de huid achterbleven, is nu de doorontwikkeling van technieken zichtbaar in wenkbrauwen die de  eerste de beste travestiet niet zou misstaan. Helaas is dit een modebeeld die ik nog niet weg zie gaan en ik vraag me ook af hoe dit moet over een aantal jaar als “less is more”weer ten tonele verschijnt. Geregeld komen er bij mij mensen met wenkbrauwen die in de afgelopen jaren niet minder zichtbaar zijn geworden wat dus betekent: te diep gezet, en dus gewoon een tattoo is. Gelukkig kan microblading een uitkomst zijn, daar de mode toen een dunne wenkbrauw was, maar hoe nu als de wenkbrauwen dikke solide strepen zijn? De enigste oplossing dan nog is weglazeren. Een pijnlijke en dure geschiedenis. Een ander voorbeeld zijn de kleine haarstobbels die dmv microblading op een kalend hoofd gezet worden van een man die niet van inhammen gedient is. Prima, maar niet genoeg. Het moet gekker: baarden en snorren worden er inmiddels gezet, want het  baardje vertoont op sommige plekken wat dun in beharing en dat staat niet mannelijk genoeg. Lekker als je besluit over een paar jaar je baard af te scheren en er delen “haar” achterblijven.  Want zo is het wel met microblading: het verdwijnt maar door de huidstructuur zal het op sommige delen nooit verdwijnen. En aangezien het verschil tussen microblading en tatoeeren maar enkele milimeters zijn, lopen er meer mensen nu rond met een tatoeage dan met microblading. We wachten rustig af.

Auw!!!!

Sommige mensen vinden het best eng en zijn best wel een beetje zenuwachtig als ze voor een eerste tatoeage in mijn salon komen. “Doet het zeer?” hoor ik vaak en daar is moeilijk antwoord op te geven, want een ieder heeft een andere pijngrens, en elk deel van het lichaam geeft een andere reactie op een naald in de huid. De meeste tattoo’s worden toch gezet op een arm en is prima te doen, mits het niet langer duurt dan ong. 2 uur.  Zo is een tattoo op je elle boog of in de buurt van je rib echt pijnlijk. De elle boog kan dan ook het best vermeden worden en een ribtattoo kan een normaal mens best een uurtje verdragen, vaak precies genoeg tijd om de tattoo te zetten. Een tattoo aan de binnenkant van je arm, daar waar je vel zacht en wollig is geeft over het algemeen geen pijnklachten. Het zelfde wollige gebied aan de achterkant van je been daarentegen kan je het doen uitschreeuwen van de pijn. De zijkant van je nek is zeer gevoelig maar te doen terwijl 5 cm. meer naar achteren toe kan resulteren dat je nooit meer een tattooshop wilt bezoeken indien je daar flinke nekspieren hebt lopen. Niet echt prettig is ook het laten tatoeëren van je enkel en je vingers hoewel het laatste weer niet bij iedereen het geval is. Gelukkig zijn er oplossingen om de ergste pijn te voorkomen. Dr Numb bijvoorbeeld. Een heerlijk zalfje die de opper laag van je huid compleet gevoelloos maakt voor een paar uur. Ideaal voor dunne outlines die gezet moeten worden, want hoe dunner de naald hoe pijnlijker. Inkleuren doet over het algemeen geen pijn of althans een stuk minder. Maar om iets mooi egaal in te kleuren zal de tattoo artiest toch een paar keer over het zelfde stukje huid heen moeten gaan met als gevolg een pijnlijk branderig gevoel. Ook hiervoor is er een soort “numbing” spray op de markt die de open huid weer gevoelloos maakt. Vaak werken deze sprays maar enkele minuten, maar kunnen een wereld van verschil maken.